Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Nastia Kyt

У Києві збирають підписи на підтримку місцевої ініціативи щодо недопущення забудови озера і за створення екопарку на березі Вирлиці. За 30 днів необхідно зібрати щонайменше 1500 підписів. Про це повідомляють у спільноті «Екопарк Вирлиця». Підписатись можуть містяни, які мають київську прописку.

Поки немає конкретних місць, де можна поставити підпис. Автори пропонують киянам допомогти збирати підпити на вулиці або взяти підписні листи щоб зібрати підписи у себе в будинку, на роботі тощо. Також власники або співробітники закладів харчування, магазинів та інших публічних місць можуть розмістити підписні листи у себе. Їх можна отримати, звернувшись у Фейсбук-спільноту ініціативи.

Днями у столиці пройшов воркшоп «Майбутнє Вирлиці». Його ініціювали Центр урбаністичних студій та учасники спільноти «Екопарк Вирлиця».

Частину берега озера Вирлиця планує забудувати компанія «Мрія-Інвест». Забудовник планує будівництво торговельно-розважального центру з паркінгом і благоустрій території.

У прибережній зоні озера Вирлиця хочуть звести багатофункціональний комплекс. За планом, він складатиметься з торгово-розважального центру, паркінгу та інших об’єктів. На початку січня почалося громадське обговорення звіту з оцінки впливу будівництва нового ТРЦ на навколишнє середовище.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button