Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Микола Поворозник. Фото: КМДА

Першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику вручили підозру у справі щодо позбавлення земельної ділянки апарату РНБО біля станції метро «Сирець». Про це повідомив мер Віталій Кличко.

За його словами, справа стосується земельної ділянки на вулиці Щусева. Там міська влада облаштувала зелену зону, а РНБО нібито «не полишає намірів забудувати територію висотками і через правоохоронців продовжує тиснути на столичну владу».

У вересні минулого року стало відомо, що апарат РНБО через суд повернув понад 1,5 гектари колишньої зеленої зони біля виходу з метро «Сирець», яку забудує багатоквартирними будинками. ОАСК визнав протиправним та скасував розпорядження КМДА.

Візуалізація забудови

Після рішення суду в апарат КМДА з обшуками прийшли представники прокуратури та Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

У березні «Київзеленбуд» оголосив про плани облаштувати на цій ділянці новий сквер.

Ділянку на вулиці Щусєва у 2009 році передали апарату РНБО у користування для будівництва багатоповерхівок із паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури. Проте до 2019 року територія не використовувалась за призначенням і перетворилась на стихійне звалище.

У 2019 році КМДА припинила право апарату РНБО. Апарат РНБО звернувся до суду, який розглядав справу два роки.

Нагадаємо, що це вже не перша справа, в якій фігурує Поворозник. Два роки тому його звинуватила у хабарництві СБУ: перший заступник тоді нібито вимагав 125 тисяч доларів у представника компанії-забудовника. Його навіть тимчасово відсторонили від посади, але згодом поновили.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button