Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23532 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мозаїка Олени Гнєдаш у кафе заводу «Електронмаш» (1984 рік). Фото: Юлія Мельник

27 січня завод «Електронмаш» продали на онлайн-аукціоні за 430 мільйонів гривень.

Новий власник — ТОВ «Новий імідж» — зобов’язаний погасити всі борги державного підприємства — це приблизно 34 мільйонів гривень. Також впродовж шести місяців не можна звільняти працівників.

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко заявив, що «успішний аукціон по “Електронмашу” свідчить, що Фонд державного майна працює, як добре налагоджений механізм».

При цьому в листопаді 2021 року «Електронмаш» продали з аукціону за вдвічі більшою ціною — 970 мільйонів гривень. Однак переможець так і не підписав договір про купівлю заводу, тож Фонд держмайна скасував результати торгів і виставив завод на повторний аукціон зі стартовою ціною 65,6 мільйона гривень.

«Електронмаш», утворений у 1965 році, деякий час був найпотужнішим в Радянському Союзі підприємством з виробництва ЕОМ та їхніх компонентів. Наразі найцінніший актив заводу — земельна ділянка біля Великої Окружної площею 13,76 гектара.

У приміщеннях заводу залишилися вітражі, мозаїки, барельєфи та інше оздоблення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button