Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ярослав Діденко

На вулиці Омеляновича-Павленка, 4, що на Печерську, знову відновили плани побудувати багатофункціональний багатоповерхівку. Зараз там знаходиться торгівельний центр та супермаркет «Сільпо», який з першого лютого припиняє роботу. Про це повідомив ексдепутат Київради Ярослав Діденко.

Він анонсував збори місцевих жителів 31-го січня о 19:00 біля супермаркету. Вони хочуть зупинити забудову цієї території, яку планують ще з 2007 року.

На початку року ДІАМ видала дозвіл на реконструкцію нежилого будинку Омеляновича-Павленка, 4-А під багатофункціональний комплекс для адміністративних цілей. До цього у 2021 році інспекція відмовилась видавати дозвіл на реконструкцію через відсутність дозволів Мінкульту, писали «Наші гроші».

Містобудівні умови та обмеження на реконструкцію нежилого під багатофункціональний комплекс були видані у грудні 2017 року.

Передпроєктна пропозиція студії Олександра Колеснікова у 2017 році

Генпідрядником будівництва є ТОВ «Простір констракшн», проєктувальник – ТОВ «Мегаполіс Буд Інвест». За даними техніко-економічних показників, багатофункціональний комплекс нараховує 18 поверхів, загальна площа будівлі – 34 тисячі квадратних метрів. Будівництво заплановане на ділянці площею 0,5 га, яка відповідно до Генплану м. Києва є територією громадських будівель і споруд.

У 2018 році почались спроби закрити супермаркет та почати будівництво. Тоді відбувся мітинг місцевих жителів, які тимчасово зупинили плани забудовника. Окрім «Сільпо» у цьому районі практично немає інших великих продуктових магазинів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button