Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/ievgen.klopotenko

Зоозахисна організація UAnimals надіслала запити до поліції, Держпродспоживслужби та ДержЕкоінспекції з проханням перевірити, звідки на кухні шеф-кухаря Євгена Клопотенка взявся лось.

Приводом стала сцена у випуску YouTube-блогу «Зе Интервьюер», який знімали в ресторані «Сто років тому вперед». Клопотенко повідомив, що має на кухні бобра і серце лося.

З 2017 року лося занесено до Червоної книги України за ініціативою UAnimals. Тож його вбивство порушує законодавство.

Клопотенко відповів, що пожартував про лося. За його словами, з дичини він використовує лише бобра і дикого кабана.

«У моєму ресторані дійсно є дичина. Але вона, по-перше, є в обмеженій кількості. По-друге, це дичина лише від офіційних постачальників, які працюють у рамках закону та мають договірні відносини з фермерськими господарствами. Тому і бобер, і кабан, яких я використовую, — фермерські», — заявляє шеф-кухар.

Та в UAnimals не вірять, що це жарт. «Крім того, раніше ви ділились посиланням на постачальника серця лося», — зауважують в організації.

Скриншот: UAnimals

Дивіться також: Олександр Грехов намалював постер з Шевченком у вигляді червонокнижного лося

Євген Клопотенко відомий як засновник проєкту Нове шкільне харчування, а також популяризатор борщу. Зараз він ініціював встановлення пам’ятника борщу в Києві.

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button