Зоозахисники заявили в поліцію на Клопотенка через серце лося
Шеф-кухар запевняє, що пожартував про лося — мовляв, з дичини він використовує лише бобра і дикого кабана.
Шеф-кухар запевняє, що пожартував про лося — мовляв, з дичини він використовує лише бобра і дикого кабана.
Фото: facebook.com/ievgen.klopotenko
Зоозахисна організація UAnimals надіслала запити до поліції, Держпродспоживслужби та ДержЕкоінспекції з проханням перевірити, звідки на кухні шеф-кухаря Євгена Клопотенка взявся лось.
Приводом стала сцена у випуску YouTube-блогу «Зе Интервьюер», який знімали в ресторані «Сто років тому вперед». Клопотенко повідомив, що має на кухні бобра і серце лося.
З 2017 року лося занесено до Червоної книги України за ініціативою UAnimals. Тож його вбивство порушує законодавство.
Клопотенко відповів, що пожартував про лося. За його словами, з дичини він використовує лише бобра і дикого кабана.
«У моєму ресторані дійсно є дичина. Але вона, по-перше, є в обмеженій кількості. По-друге, це дичина лише від офіційних постачальників, які працюють у рамках закону та мають договірні відносини з фермерськими господарствами. Тому і бобер, і кабан, яких я використовую, — фермерські», — заявляє шеф-кухар.
Та в UAnimals не вірять, що це жарт. «Крім того, раніше ви ділились посиланням на постачальника серця лося», — зауважують в організації.
Скриншот: UAnimals
Дивіться також: Олександр Грехов намалював постер з Шевченком у вигляді червонокнижного лося
Євген Клопотенко відомий як засновник проєкту Нове шкільне харчування, а також популяризатор борщу. Зараз він ініціював встановлення пам’ятника борщу в Києві.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті