Зоозахисники заявили в поліцію на Клопотенка через серце лося
Шеф-кухар запевняє, що пожартував про лося — мовляв, з дичини він використовує лише бобра і дикого кабана.
Шеф-кухар запевняє, що пожартував про лося — мовляв, з дичини він використовує лише бобра і дикого кабана.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24978 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Зоозахисна організація UAnimals надіслала запити до поліції, Держпродспоживслужби та ДержЕкоінспекції з проханням перевірити, звідки на кухні шеф-кухаря Євгена Клопотенка взявся лось.
Приводом стала сцена у випуску YouTube-блогу «Зе Интервьюер», який знімали в ресторані «Сто років тому вперед». Клопотенко повідомив, що має на кухні бобра і серце лося.
З 2017 року лося занесено до Червоної книги України за ініціативою UAnimals. Тож його вбивство порушує законодавство.
Клопотенко відповів, що пожартував про лося. За його словами, з дичини він використовує лише бобра і дикого кабана.
«У моєму ресторані дійсно є дичина. Але вона, по-перше, є в обмеженій кількості. По-друге, це дичина лише від офіційних постачальників, які працюють у рамках закону та мають договірні відносини з фермерськими господарствами. Тому і бобер, і кабан, яких я використовую, — фермерські», — заявляє шеф-кухар.
Та в UAnimals не вірять, що це жарт. «Крім того, раніше ви ділились посиланням на постачальника серця лося», — зауважують в організації.
Дивіться також: Олександр Грехов намалював постер з Шевченком у вигляді червонокнижного лося
Євген Клопотенко відомий як засновник проєкту Нове шкільне харчування, а також популяризатор борщу. Зараз він ініціював встановлення пам’ятника борщу в Києві.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті