Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Закарпатті лікарка заробляла на підробці міжнародних сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 до пів мільйона гривень щомісяця. При цьому в соціальних мережах вона агітувала за вакцинацію, повідомляє пресслужба СБУ.

Лікарка працювала інфекціоністкою в Центрі громадського здоров’я Закарпатської обласної ради. Клієнтів, які не бажали вакцинуватись, їй знаходила знайома за 30% від доходу. Лікарка вносила в електронну систему eHealth дані про вакцинацію, якої не було, та видавала паперові COVID-сертифікати.

Фальшивий сертифікат коштував 3,5 тисячі гривень. За даними СБУ, лікарка щомісяця підробляла майже 100 медичних документів (це, однак, виходить приблизно чверть мільйона гривень, якщо відняти винагороду для знайомої — ред).

Обом жінкам оголосили підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Читайте також: Обійти ковід-щеплення: як люди колють по 10 доз і приходять із силіконовою рукою

Нагадаємо, торік Верховна Рада голосувала за запровадження кримінальної відповідальності за створення та використання підробних COVID-сертифікатів, та проєкт «провалився» у другому читанні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button