Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Львівська брама в 2008 році. Фото: wikipedia

КП «Київський метрополітен» оголосило тендер на проєктування входу станції метро «Львівська брама» з очікуваною ціною 73,4 мільйона гривень.

Торги мають відбутись 22 лютого. Згідно з документацією, вихід з метро буде не на Львівській площі, як планували раніше, а на вулиці Січових Стрільців.

КМДА надала понад 20 інфраструктурних проєктів для можливої ​​реалізації у рамках програми «Велике будівництво» у Києві цього року. Зокрема, у цьому списку є станція метро «Львівська брама», Будинок вчителя, міст Патона, кінотеатр «Київська Русь».

«Львівська брама» – недобудована станція Київського метрополітену. Розташована на Сирецько-Печерській лінії між станціями «Золоті ворота» і «Лук’янівська». Будівництво розпочалося у середині 1991 року, але через відсутність комплексного рішення щодо реконструкції Львівської площі, на яку заплановано вихід зі станції, та брак коштів роботи були заморожені у 1996 році.

Проєкт залу станції метро у 1990-му році. Архітектори: Тамара Целіковська, Валерій Гнєвишев, Микола Альошкін

Також про цей тендер написав Леонід Косаківський, який став першим мером Києва після проголошення Україною незалежності. Він наголосив, що облаштувати вихід «із фактично збудованої нами (на 80%) станції» не вдається вже 26 років – і показав його ймовірну нову локацію.

«У завданні на проєктуванні прописано: “Зовнішній вхід (вихід) станції передбачити у місці, обмеженому вулицею Січових стрільців, Кудрявським узвозом та вулицею Кудрявською», – пише Косаківський.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button