Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: oilpoint

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» отримав нового генерального директора – Максима Рабіновича. Цю посаду з 2019 року займав Макс Яковер, який перейшов тепер до наглядової ради.

За директорства Яковера на території центру створили синагогу за проєктом швейцарської студії Manuel Herz Architects, кристалічну стіну плачу від художниці-концептуалістки Марини Абрамович, інсталяцію «Дзеркальне поле» та закінчують будівництво першого музейного простору – Кургану.

Новий директор планує продовжити реалізацію планів на 2022 рік, затверджених Наглядовою радою Меморіального центру в грудні минулого року.

Раніше Рабінович займав посаду директора ТОВ «Газопостачальна компанія (ГПК) “Нафтогаз України”». За даними «Економічної правди», менеджер був звільнений за статтею, але в «Нафтогазі» заявили, що контракт з Рабіновичем закінчився і не був продовжений. За словами самого Рабіновича, офіційна причина звільнення – прогул.

У березні 2019 року він пішов з посту заступника гендиректора «Укрпошти». До цього він працював директором з обслуговування клієнтів «Нової пошти».

«Бабин Яр» за останні два роки потрапив у низку скандалів, а нові проєкти були у центрі публічних дискусій та суперечок.

Нагадаємо, що Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» був у центрі публічних дискусій та запеклих суперечок упродовж усього 2020 року. Спочатку увагу громадськості збурив публічний заклик перейменувати станцію метро «Дорогожичі» на «Бабин Яр». Згодом у мережу потрапила чернетка майбутньої концепції музею, підходи якої критикували за неетичність, зокрема геймізацію смерті та використання прийомів соціальної інженерії. Як наслідок, культурні діячі закликали звільнити Іллю Хржановського з посади художнього керівника Меморіалу «Бабин Яр».

Напередодні будівництва синагоги проти виступила Єврейська громада. Вони заявляли, що дана ділянка є частиною православного кладовища, а це означає, що будувати синагогу там неприпустимо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button