Молочний суп з макаронами: в Україні затвердили меню для дитсадків
У розробці меню використали рецепти з різних посібників — від видання 1961 року до рецептурного збірника Клопотенка.
У розробці меню використали рецепти з різних посібників — від видання 1961 року до рецептурного збірника Клопотенка.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 303 днів. За цей час ми опублікували 26351 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Фото: Luz Fuertes / Unsplash
Міністерство охорони здоров’я затвердило зимове сезонне меню для харчування дітей віком 1-7 років у садочках.
Меню можна змінювати, відповідно до вподобань дітей і можливостей закладу, однак ці зміни потрібно погодити з Держпродспоживслужбою.
У технічних картках, оприлюднених на сайті МОЗ, є рецепти на чотири тижні.
У розробці меню використали рецепти з різних посібників — від видання «Питание детей в детском саду» 1961 року до рецептурного збірника шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Зі збірника Клопотенка укладачі запозичили рецепти курячих нагетсів, поленти (запеченої кукурудзяної каші), курячої підливи «по-італійськи», салату з буряком і селерою, фалафелю з квасолі, болоньєзе, товчанки (товченої картоплі з горохом, квасолею й цибулею), лінивих голубців (начинка не загортається у капустяне листя, а тушкується й запікається з нарізаною капустою).
Також пропонують готувати плов з родзинками, зрази, рожеві сирники, підфарбовані морквою, запечений з яблуками гарбуз, компот з родзинок, фрукти (яблука, банани й апельсини) та пакетовані фруктові соки.
Є й знайомі старшому поколінню підсолоджений молочний суп з макаронами, горохове пюре, буряковий салат, ячна каша, кисіль із какао та кип’ячене молоко.
До багатьох супів додається сметана. Водночас банош вариться на молоці й потім до каші додається сметана та твердий сир замість бринзи.
Серед рецептів можна знайти салат з зеленого горошку та ріпчастої цибулі та «рибний хлібець» — запечена маса з рибного фаршу і хліба.
Техкартки містять вимоги до продуктів, температурних режимів, подачі готової страви тощо. Так, зовнішній вигляд макаронів, відварених з овочами має бути такий: «макаронні вироби злегка втратили форму, заправлені овочами».
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті