Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Національний комплекс «Експоцентр України» уклав угоду з ТОВ «ВД Проект» щодо проєкту будівництва Президентського університету вартістю 49 тисяч гривень. У виданні «Наші гроші» вважають, що це зроблено, щоб не проводити відкриті торги у «Прозорро», які мають проводитись, починаючи з 50 тисяч гривень.

За даними видання, ціна не відповідає ринковій вартості проєктних робіт. Зазвичай вони складають близько 1% від ціни будівництва. А будівельні роботи за першим тендером на будівництво університету мають очікувану вартість 380,68 мільйонів гривень. Тобто, ціна мала бути на рівні трьох мільйонів гривень.

Обраний «ВД Проект» виконуватиме проєкт таких робіт: реконструкція павільйону №19, №17 для розміщення Президентського університету, нового будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейнами, реконструкції будівлі №37 на проспекті Академіка Глушкова, 1 (третя черга). Проєкт третьої черги передбачає:

  • адмінбудівлю з рестораном на 50 місць, суміщену з відкритою трибуною на 400 місць та підтрибунними приміщеннями з підвальною частиною;
  • три відкриті басейни: плавальний, для стрибків у воду та дитячий;
  • архітектурну гідротехнічну споруду «струмок» вздовж території комплексу;
  • зону для пляжних видів спорту;
  • зону для дозвілля з архітектурними навісами;
  • благоустрій території згідно концепції ландшафтного дизайну, малі архітектурні форми за функціональним призначенням;
  • інженерні мережі та системи безпеки і контролю.

Дніпровською фірмою «ВД Проект» володіють Андрій Шапіро та Олексій Бережний, а керує Катерина Коротких.

Третього лютого «Експоцентр України» оголосив тендер на першу чергу будівництва Президентського університету, що передбачає «реконструкцію» павільйонів №17 та 19.У той самий день почалося знесення павільйону №19.

Спілка архітекторів розкритикувала те, що проєкт Президентського університету розробляють без архітектурного конкурсу, і висловила обурення знесенням павільйону 19.

Президентський університет будуватимуть на 16 гектарах території ВДНГ. У зону забудови потрапляє також павільйон 13, збудований в 1967 році, під яким є макет вугільної шахти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button