Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Marjan Blan / Unsplash

Петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати касові апарати для ФОПів набрала понад 25 тисяч голосів.

У петиції, зареєстрованій 4 січня, стверджується, що вимога використовувати РРО спонукає малі бізнеси закриватися або зменшувати зарплатню своїм працівникам. Наголошують, що касовий апарат коштує 20 тисяч гривень.

У тексті двічі згадується ініціатор законопроєкту Данило Гетьманцев, який, на думку автора петиції, «дуже захищає інтереси фірм, що виготовляють касові апарати».

Зміни до Податкового кодексу набули чинності з початку 2022 року. Якщо раніше касові апарати могли не використовувати ФОПи першої, третьої та четвертої груп єдиного податку з річним доходом до 1,32 мільйона гривень, то тепер і вони не становлять винятку.

Водночас підприємцям дозволено використовувати аналоги касових апаратів, такі як мобільні застосунки. Нові правила не стосуються ФОПів першої групи та підприємців, які надають дистанційні послуги.

На початку року кияни помітили, що в деяких магазинах «зламалися» термінали й розрахунок ведеться лише готівкою. Бізнес Цензор виявив, що на готівку перейшли не лише ті, хто не придбав РРО, але й ті, хто зареєстрував касовий апарат, однак зіткнувся на технічні проблеми зі сторони податкової.

Податкова пообіцяла штрафувати на 8500 гривень тих, хто відмовляється приймати оплату карткою.

Наприкінці січня почалися масові протести ФОПів, які вимагали ухвалити законопроєкт №5866, який спрощує систему оподаткування та скасовує обов’язкове впровадження касових апаратів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button