Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: t.me/map_renovation

За фактом незаконного знесення історичного будинку в Цимлянському провулку в Києві розпочато кримінальне провадження, повідомляє пресслужба КМДА.

Компанія «Дніпро-2002» почала руйнувати будівлю Поліцейської дільниці 1902 року в перші ж дні війни.

Пам’ятка розташована в межах Центрального історичного ареалу Києва, «Історичного ландшафту Київських гір і долини Дніпра» та «Культурного шару Подолу», а також у зону регулювання забудови І категорії Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ». Крім того, перебуває у списку споруд, що підпадають під мораторій на реконструкцію.

Забудовнику направили припис ще на початку лютого, запевняє депутат Київради Дмитро Білоцерковець, але компанія його проігнорувала. 22 лютого Департамент культурної спадщини подав заяву в поліцію, за якою й розпочато кримінальне провадження.

Ця ж компанія почала демонтувати будівлю ХІХ століття на вулиці Кирилівській.

Директор Департаменту культурної спадщини Олександр Никоряк заявляв, що під час війни містобудівельні злочини мають бути прирівняні до мародерства.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button