Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Зруйнований готель «Україна» в центрі Чернігова. Фото: Вікіпедія

Українське дизайнерське та архітектурне бюро Yakusha Design почало працювати над концепцією розвитку та реконструкції Чернігова. Про це повідомила засновниця компанії Вікторія Якуша.

«Слава про Чернігів ходить ще з часів Київської Русі. Багато разів місто мужньо тримало оборону від ворогів, які намагались його знищити, але його вікова історія вистояла. З цього народився концепт проєкту: Чернігів — стійке місто. Місто стійкого духу та стійкого розвитку», — зазначає вона. 

Вважають, що відбудова Чернігова має базуватися не на «латанні дірок», а на загальній стратегії, яка визначатиме вектор розвитку міста.

Читайте також: Електротранспорт в час війни: транспортне майбутнє Чернігова та інших міст

Команда Yakusha Design презентувала своє бачення рішень меру Чернігова Владиславу Атрошенку. Ці рішення планують допрацювати до повномасштабного генплану.

До розробки концепції запрошують долучитися айтівців, маркетологів, графічних дизайнерів, істориків тощо.

Yakusha Design відомі передусім дизайном меблів та інтер’єрів, але ми також писали про архітектурні проєкти студії, такі як будинок над скелею.

Читайте також: Чернігів вистояв. Як ми виживали в оточенні? Розповідають місцеві жителі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button