Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Всі візуалізації: Aranchii Architects

Архітектурний проєкт Aranchii Architects посів перше місце на конкурсі Re:Create UA щодо відбудови України, повідомив засновник компанії Дмитро Аранчій.

Unit E — модульна система, яка дозволяє створювати житлові та офісні простори, зокрема слугувати тимчасовим житлом для переселенців.

Це конструктор із кубів, які можуть з’єднуватися між собою та утворювати різні об’єми і планування. Кількість модулів може зростати зі збільшенням сім’ї або розвитком бізнесу. А також і зменшуватися, якщо з часом якісь модулі стають непотрібні, — зайві ж модулі можна використовувати в інших системах.

Модулі мобільні, вони встановлюються на геопалевих фундаментах. Це дозволяє розмістити їх у несподіваних і важкодоступних місцях: наприклад, на даху багатоповерхівки, у горах.

Передбачається, що модулі частково або й повністю незалежні від мереж. В UnitE використовується енергоощадне обладнання: теплові насоси для обігріву й охолодження, вентиляція з рекуперацією. Огороджуюча поверхня запобігає місткам холоду, має масивний шар утеплювача. Також використовуються енергоефективні склопакети.

Загалом ідея базується на концепції «з колиски в колиску» (cradle-to-cradle).

Журі відзначило поєднання простоти, технологічності й ужитковості. «Високотехнологічно, модульно, сучасно, практично, комфортно і сухо», — так охарактеризував ідею член журі Дмитро Васильєв, співзасновник і головний архітектор компанії Archimatika.

До складу журі також входили Юліан Чаплінський, Слава Балбек, Володимир Непийвода та Марк Ворде.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button