Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23603 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Bayraktar TB2 на Дні Незалежності у 2021 році. Фото: Офіс президента

З 24 лютого Збройні сили України отримали до півсотні турецьких безпілотників Bayraktar TB2, ще декілька законтрактовані та оплачені й очікуються вже в липні, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

«На найближчу перспективу майже всі потужності заводу Baykar Makina будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ. Мова йде про замовлення ще десятків беспілотників», — заявив він.

Міністр нагадав, що торік уряд домовився з Туреччиною про будівництво спільного заводу з виробництва Байрактарів біля Василькова. Зараз перемовини щодо цього проєкту тривають — «це плани середньострокової перспективи».

Компанія Baykar вже вдруге передає Україні свої БПЛА безкоштовно. У травні Литва зібрала п’ять мільйонів євро на Bayraktar TB2 для ЗСУ, після чого цього міністр оборони Туреччини заявив, що Україна отримає цей безпілотник безкоштовно.

Днями Фонд Притули запустив збір коштів на три байрактари, й турецький виробник оголосив, що передасть три безпілотники без оплати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button