Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: armyinform

У Литві за три доби зібрали п’ять мільйонів євро на купівлю безпілотника Bayraktar TB2 для України. Про це повідомили у Твітері місії Литви в ОБСЄ та телекомпанія Laisves TV, яка організувала акцію.

«Ми це зробили! Величезна подяка усім, хто приєднався до нас на цьому фантастичному шляху. П’ять мільйонів євро на “Байрактар” для України зібрали за три з половиною дні», – заявили у місії.

Кампанію по збору коштів ініціював ведучий Андрюс Тапінас. Він 25 травня отримав згоду на таку потенційну закупівлю від Міністерств оборони Литви й Туреччини та виробника. 26 травня на її підтримку провели спеціальний ефір за участі топ-посадовців Литви та українського посла. На другий день зібрана сума перетнула позначку у три мільйони, а на початок третьої доби – чотири мільйони.

За словами Тапінаса, більшість внесків складають від декількох до 500 євро, кошти надходили з Литви та інших країн. Вдень 28 травня він закликав людей активізуватися, щоб закрити збір до кінця доби, під час вечірнього ефіру на підтримку кампанії.

Безпілотники «Байрактар» довели свою ефективність проти російських військ. Його закупівля організована Міністерством оборони Литви, яке повідомило агентству Reuters, що планує придбати апарат у Туреччини наступного тижня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button