Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Максим Черкашин

У Тернополі церква на території зеленої зони збирається звести багатоповерховий житловий будинок. Про це заявив місцевий активіст Максим Черкашин.

На зеленій зоні планується будівництво багатоповерхового житлового будинку з нежитловими приміщеннями громадського та релігійного призначення.

Одним із замовників вказано парафію Української Греко-Католицької Церкви Пресвятої Трійці Тернопільсько-Зборівської Єпархії. Іншим замовником виступає обслуговуючий кооператив «Слівен 21». Водночас поряд з ділянкою під будівництво вже зведена церква Пресвятої Трійці.

Депутат міськради Андрій Шкула зазначив, що земля, на якій планується будівництво, не з першого разу була відведена релігійній громаді.

«По цьому конкретному випадку ситуація абсурдна ще з однієї причини. Депутати довго не погоджувались дати там церкві пів гектара. Тоді до частини обранців почали ходити і парафіяни, і священник з приблизним меседжем: «Ви не даєте нам, бо хочете віддати комусь під будову. Ми ж хочемо захистити ділянку храмом», – розповів депутат.

За його словами, релігійні громади отримують землю безоплатно, часто в зеленій зоні, саме для будівництва церкви, але не для комерційного проєкту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button