Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Владислав Трубіцин

У червні депутат Київради Владислав Трубіцин направив запит меру Віталію Кличку щодо реконструкції кесону на Оболоні та МАФів у парку Наталка. Вчора, 13 вересня, він опублікував відповідь, а в дописі зазначив, що «ніяких документів щодо будівництва довкола кесона не видавалося».

Будівельні роботи на цій ділянці почались в 2020 році. До цього споруда перебувала в занедбаному стані, іноді там проводились неофіційні заходи. Зараз у кесоні планують відкрити музичний бар або ресторан.

В опублікованій відповіді від Кличка на останній сторінці йдеться, що «департамент благоустрою не видавав контрольної картки на порушення благоустрою шляхом встановлення огорожі на ремонту фасаду споруди». Крім того, інспектор благоустрою видав приписи щодо надання проєктно-дозвільної документації. Станом на червень ці приписи не були виконані.

В свою чергу, у коментарі «Хмарочосу» директор департаменту благоустрою КМДА Тимур Ткаченко повідомив, що власник споруди станом на шосте вересня надав такі документи: лист-звернення, витяг з держреєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, дозвіл департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю та ситуаційний план. Також заявник, за словами Ткаченка, отримав картку на порушення благоустрою.

Отже, інформація в дописі Трубіцина, згідно з відповіддю директора департаменту благоустрою КМДА, не є актуальною і станом на зараз не відповідає дійсності.

Ми також звернулись за коментарем до голови правління ГО «Парк Наталка» Наталії Чорногуб, яка займалась координацією реконструкції парк від місцевої громади. Наталія Черногуб повідомила «Хмарочосу», що ще кілька років тому перед початком реконструкції парку з мешканцями домовилися, що в зоні відпочинку не буде торгівлі. Крім того, були плани зробити в кесоні арт-простір.

Проте у власника, вочевидь, інша ідея щодо організації цього простору. Замовник будівельних робіт – ТОВ «Гранада-82». Компанія належить Ігорю Тинному. За даними на 2019 рік, він був співвласником ресторану Montecchi Capuleti в Печерському районі, також йому належать ресторан «Прага» в Голосіївському районі та нічний клуб Caribbean Club в Шевченківському. Проєктувальником об’єкту стало архітектурно-конструкторське бюро «Віхарєв».

Фото: Моя Оболонь

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button