Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: volkskrant

Засновник і колишній член рок-гурту Pink Floyd Роджер Вотерс скасував свої концерти в Польщі на тлі критики через його заяви про війну Росії проти України. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Представник стадіону «Таурон» у Кракові Лукаш Питко повідомив, що два концерти, які Вотерс планував у квітні, не відбудуться. Також сайт концертного туру Вотерса This Is Not a Drill більше не містить концертів у Кракові 21 і 22 квітня наступного року, які раніше були заплановані.

Наступного тижня міська рада Кракова планувала розглянути пропозицію оголосити Вотерса персоною нон-ґрата через «обурення» позицією музиканта щодо війни в Україні. За словами члена міськради Лукаша Вантуха, дозволити «відкритому прихильнику Путіна, грати в Кракові було б ганьбою для нашого міста».

Ми писали, що у квітні Pink Floyd возз’єднався вперше за 28 років для запису синглу, кошти від продажу якого підуть на допомогу Україні. Роджер Вотерс до Pink Floyd не увійшов — решта музикантів була «розчарована» його політичною позицією. Вотерс і раніше втрапляв у політичні скандали, найгучнішим яких були висловлювання з критикою Ізраїлю. Після російського вторгнення він заявив, що війну в Україні розв’язав Захід.

На початку вересня Вотерс адресував дружині президента України Олені Зеленській відкритого листа, в якому звинувачував у російській агресії «крайніх націоналістів» в Україні, а також НАТО, який нібито спровокував Росію. Зеленська відповіла на листа публічно, вказавши на те, що війну почала саме Росія і Вотерсу варто «просити миру в президента іншої країни».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button