Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ДСНС

Масовані обстріли російською армією пошкодили інфраструктуру столиці та області, є складнощі з мобільним зв’язком, інтернетом, водою та електрикою, деякі магазини не працюють.

Так, у Києві застосовуються графіки аварійних відключення електрики, повідомляє міський голова Віталій Кличко. Раніше в Офісі президента попередили про можливі віялові відключення через влучання по об’єктах енергозабезпечення.

Київводоканал усуває пошкодження водопроводу, тиск у мережі вже нормалізували.

ТРЦ та низка магазинів сьогодні закриті, повідомляє ЕП. Зокрема, 10 жовтня не працюватимуть ЦУМ, Lavina Mall, DREAM, Citrus та Goodwine.

За даними NetBlocks, підключення до інтернету по Україні зараз становить 83% від звичайного рівня.

Київстар заявляє, що використовує автономне живлення для базових станцій попри на складнощі з електрикою у деяких областях. Оператор просить абонентів використовувати мобільні телефони виключно за гострої потреби, щоб не перевантажувати канали зв’язку.

Водафон радить сильно не переживати за мобільний зв’язок, однак зазначає, що месенджери дещо перевантажені. Компанія нагадує, що якщо сигнал зникає, можна підключитися до мережі іншого оператора.

Київські відділення ПриватБанку, Ощадбанку та Альфа-Банку працюють у звичайному режимі, але під час повітряної тривоги закриті. Банкомати працюють, онлайн-сервіси також працюють без перебоїв. Водночас Нацбанк радить банкам «забезпечувати функціонування своїх сервісів в дистанційному режимі, а роботу відділень перевести в безпечний формат».

На АЗС утворилися черги, але голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус запевняє, що єдина причина — емоції. «Нафтопродуктів у країні достатньо і вони роззосереджені по великій кількості місць зберігання. Ракетних ударів по місцях зберігання нафтопродуктів сьогодні не було, та й такі удари вже не будуть ефективними», — стверджує він.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button