Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: twitter.com/zer0corruption_

Вищий Антикорупційний суд провів засідання з обрання запобіжного заходу для колишнього нардепа та президента Укрбуду Максима Микитася, якого підозрюють у спробі підкупу міського голови Дніпра Бориса Філатова, повідомляє Центр протидії корупції. 

Микитась перебуватиме під вартою до 16 грудня, якщо не внесе заставу в розмірі 260 млн грн. Він також повинен здати паспорти для виїзду за кордон та не спілкуватись зі свідками у справі.

Микитася затримали 18 жовтня за заявою Філатова — той стверджує, що забудовник пропонував йому 22 мільйони євро за участь певних компаній у будівництві метро в Дніпрі.

Сам Микитась також був присутній на засіданні. Прокурор попросив суд взяти обвинуваченого під варту з альтернативою застави у розмірі в 200 мільйонів гривень — це приблизно в чотири рази менше, ніж сума хабаря.

Водночас захист підозрюваного запевняв, що Микитась останнім часом немає жодних доходів, тож розмір застави завеликий. Натомість пропонують призначити суму застави у 150 тисяч гривень.

Восени 2019 року Микитась потрапив за ґрати через кримінальні справи щодо махінацій з нерухомістю, відмиванням грошей та викраденням людини. Та згодом обвинувачуваний вийшов під заставу. У 2020 році намагався втекти з країни, та правохоронці зняли його з літака.

Після початку повномасштабного вторгнення повідомлялося, що забудовнику вдалося оформити дозвіл на виїзд за кордон. У вересні Микитась заявив, що повернув собі контроль над Укрбудом і збирається добудовувати житлові комплекси.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button