Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Matt Collamer / Unsplash

Муніципалітет Ейндговена, Нідерланди, вирішив, що опале листя прибирати не потрібно — для довкілля краще, аби його не чіпали. Міські комунальники більше не змітатимуть листя пневмомашинами та граблями, повідомляє The Guardian.

Теплий, вологий шар прілого листя стане чудовим середовищем для комах. Воно також утримує дощову воду, й менший її обсяг потрапляє у зливову каналізацію.

«Протягом довгого часу людей переконували, що траву слід завжди підстригати, листя потрібно прибирати, і все має виглядати охайним. Але у парках опале листя варто лишити у спокої», — зазначає речник міської ради Мартейн ван Гессель.

Для містян, які прибирають листя з подвір’їв, Ейндговені розміщено 200 кошиків для його утилізації. Зібране листя переробляють на компост.

Нагадаємо, на тлі кліматичної кризи міста відмовляються також від газонів і скошування трави.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button