Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

Мер Києва Віталій Кличко запропонував жителям столиці у разі блекауту поїхати «до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих». Таку пропозицію він висловив в інтерв’ю виданню РБК-Україна.

За його словами, треба бути готовими до різних сценаріїв, в тому числі і до поганих. Водночас навіть при найгіршому сценарії повної евакуації не буде – «можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією», вважає мер. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя, туди, де можуть бути сервіси.

Кличко закликав містян мати вдома запас технічної та питної води, запаси їжі, яку можна приготувати чи споживати без електроенергії, теплий одяг, заряджені ноутбуки та павербанки.

«І у разі поганого сценарію було б добре, якби кожен мав можливість або поїхати до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих. Але ми робимо все для того, щоб гіршого випадку не сталося», – заявив міський голова.

Напередодні Кличко заявив, що з Києва на зимовий період можуть вивезти частину людей до передмістя. Тоді в Офісі Президента відповіли, що в Україні немає цілком безпечного місця, де людям не загрожують російські ракети, тому переселити близько мільйона людей зі столиці – нікуди.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button