Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Думська

Вранці в Одесі почали демонтувати пам’ятник російській імператриці Катерині ІІ, повідомляє Думська.

Рух транспорту на площі перекрито, працівники розбирають «саркофаг» навколо пам’ятника. На місці — велика кількість охорони.

Одеська міскрада довгий час не бажала демонтувати пам’ятник, однак зрештою рішення ухвалили 30 листопада. Скульптури після демонтажу передадуть на зберігання до Одеського художнього музею.

Композиція, яка складається з великої фігури російської імператриці Катерини ІІ та чотирьох менших статуй її фаворитів, була встановлена на Катерининській площі 1900 року, але за радянської влади пам’ятник знесли. Довгий час кульптури фаворитів та голова Катерини ІІ зберігались у краєзнавчому музеї.

2007 року тодішній депутат міськради Руслан Тарпан вирішив оплатити реконструкцію площі й заразом відновити пам’ятник під назвою «Засновникам міста».

Тарпан був відомий як замовник великих проєктів реставрацій історичних об’єктів — зокрема, скандальної реставрації будинку Руссова, — на яких, за даними ЗМІ, розкрадалися гроші. З 2017 року він перебуває у розшуку за привласнення коштів.

Дивіться фото: З театру в Чернівцях зняли погруддя Пушкіна. Його зберігатимуть зі Сталіним

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button