Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Kishor / Unsplash

Японський уряд пропонує по одному мільйону єн — це понад 275 000 гривень, або 7000 євро — на кожну дитину родини, яка залишить Токіо. Це на додачу до трьох мільйонів єн фінансової підтримки при переселенні, повідомляє The Guardian.

Таким чином прагнуть відновити менш популярні регіони Японії, де населення продовжує старішати й скорочуватися, бо молоді люди масово їдуть до 35-мільйонного Токіо, Осаки та інших мегаполісів.

Заохочувальні виплати діяли й раніше, але становили 300 тисяч єн (83 тисячі гривень). Від квітня вони зростуть більш як утричі. Так, родина з двома дітьми може отримати загалом п’ять мільйонів єн (понад 1,3 мільйона гривень).

Гроші виплачуватимуть тим родинам, які з’їжджають із токійської агломерації, включно з містами Сайтама, Тіба та Канагава. При цьому агенція Кіодо повідомляє, що на виплати можна розраховувати навіть якщо переміститися у гірські передмістя, які фактично лежать у межах Токіо.

Розраховувати на гроші, плануючи виїхати й відразу повернутися, не вийде. У новій домівці слід прожити щонайменше п’ять років. До того ж, за умовами, принаймні один член родини мусить знайти на місці роботу, працювати віддалено чи відкрити свій бізнес. В іншому ж разі гроші доведеться повернути.

Програму запустили чотири роки тому, й нею стали користуватися під час пандемії коронавірусу, коли чимало людей перейшли на дистанційну роботу. Так, у 2019 році на неї погодилися 71 родина, наступного року — 290 родин, а вже 2021 року — 1184 родини. Уряд сподівається, що до 2027 року до малонаселених регіонів із Токіо переїде 10 тисяч людей.

У дрібних містечках і селах, своєю чергою, рекламують принади спокійного життя, легкий доступ до дитсадків і шкіл. У селі Отарі навіть випустили календар із місцевими вродливими холостяками.

Загалом населення Японії скорочується. За прогнозами, до 2065 року воно впаде з нинішніх 125 мільйонів до 88 мільйонів. Індекс народжуваності становить 1,3 при тому, що країна лишається доволі закритою для мігрантів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button