Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: funart

Земельна комісія Київради підтримала петицію щодо заборони облаштування військового кладовища на Лисій горі Голосіївського району, повідомив експерт Центру розвитку міст Дмитро Перов. Напередодні Київська міська рада її відхилила.

У поясненні до рішення міської ради зазначалося, що у жовтні 2022 року на виконання доручення прем’єра Дениса Шмигаля Київрада ухвалила рішення про розробку проєкту детального плану території урочища «Лиса Гора» для створення Національного військового меморіального кладовища. Замовником будівництва є Міністерство у справах ветеранів, а отже всі заходи мають погоджуватися з центральною владою.

У тій місцевості розташований Лисогірський форт Київської фортеці, який внесено до Держреєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятку національного значення. Крім того, в урочищі Лиса гора є пам’ятка археології місцевого значення «Поселення трипільської культури». Зважаючи на це, Міністерство культури та інформаційної політики має розробити межі територій пам’ятки та режими її використання.

В уряді розраховують розпочати будівництво Національного військового меморіального кладовища вже навесні.

Київський еколого-культурний центр подав у грудні позов до суду на Київраду через наміри побудувати військовий меморіал на Лисій горі. Зараз готують ще кілька позовів на захист заповідника.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button