Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Alexander Bagno / Unsplash

Уряд Німеччини погодив запровадження місячного проїзного за 49 євро з першого травня. Цей абонемент дозволятиме безлімітний проїзд не лише у громадському транспорті незалежно від міста, але й у регіональних поїздах по всій країні.

Deutschlandticket планували запустити ще з початку 2023 року, але процедура погодження затягнулася. Рішення ще має узгодити Єврокомісія, та передбачається, що продажі абоменементу почнуться з початку квітня.

Минулого літа в Німеччині запроваджували 9-євровий квиток на міський транспорт та поїзди. Цей крок був продиктований зростанням цін на енергоносії та інфляцією, що виникла на тлі російського вторгнення в Україну.

У жовтні Берлін вирішив запровадити проїзний за такою самою схемою вартістю 29 євро. Його дію продовжили до появи національного 49-єврового квитка. Для порівняння, разовий квиток на міський транспорт Берліна коштує три євро (діє протягом двох годин), стандартний місячний абонемент за підпискою — 63,42 євро.

Хоча проїзний за 49 євро вп’ятеро дорожчий, ніж торішній дев’ятиєвровий квиток, він все одно значно дешевший за стандартний тариф. Наприклад, ціни на абонементи на залізничні подорожі вищі за 150 євро і не є безлімітними.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button