Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Лише за два роки комунальне підприємство «Плесо» допустило порушень на суму майже в мільярд гривень, згідно з аудитом, повідомляє КиївВлада.

Нещодавно Департамент аудиту КМДА опублікував результати перевірки за період з 2019 року до першого кварталу 2021-го включно. Аудитори нарахували порушень на понад 983 мільйони та надали 53 зауваження, з яких підприємство частково виконало лише два, а решту проігнорувало.

Слід зазначити, що більша частина суми, 840 мільйонів, — це оцінка вартості водойм на балансі «Плеса», на які не було належно оформлено землевідводи.

Мільйонні втрати на проєктах

Однак у багатьох інших випадках ідеться про фінансові махінації. Один із них — розчищення ставка на мальовничому хуторі Мриги біля Конча-Заспи. Підряднику переплатили 22,8 мільйона гривень за недовиконані роботи (а це більш як половина всієї суми), ставок так і не дорозчистили.

Більш того, виявилося, що у такий спосіб, під виглядом розчищення водойми, там просто видобували пісок. Поліція тоді порушила кримінальну справу.

Інший випадок — реконструкція очисних споруд «Харківські» на вулиці Ревуцького, Харківський масив. Там завищили вартість робіт на 22,4 мільйона, що майже 20% від усієї суми. Крім того, для цієї реконструкції ще раніше закупили обладнання на понад 20 мільйонів, яке так і не використали.

Тренажери та дитячі майданчики, яку «Плесо» купувало для пляжів «Чорторий», «Галерна» і «Троєщина», на думку аудиторів, мали би коштувати на 7,6 мільйона дешевше. А уздовж Русанівської протоки зникли металеві огорожі та сходи з термодеревини. Аудитори вважають, що комунальники не контролювали збереження майна.

Ресторани на берегах водойм

На думку аудиторів, «Плесо» не контролює діяльність приватних закладів на берегах Дніпра. Наприклад, на пляжі «Молодіжний» на Долобецькому острові є розважальні комплекси Lagoon beach club і Bora Bora Beach, документів на розміщення яких підприємство не має. При цьому ці заклади отримували електроенергію за тарифами у понад п’ять разів нижчими.

Читайте також: У Гідропарку демонтували незаконний паркан, який закривав прохід до Дніпра

На захисній смузі пляжу на Осокорках, біля Південного мосту, компанія В.О.Л.Н.А збудувала ресторан River Bridge. Майданчик заклад орендує у «Плеса». Ресторан продає підакцизні товари, хоча це не було передбачено договором оренди. А для продажу акцизних товарів діє вища орендна ставка, і через це, за підрахунками, комунальники недоотримали 220 тисяч гривень.

На місці громадської вбиральні біля озера Тельбін на Березняках такий собі ФОП Бельський А.М. спорудив без дозволів двоповерхову добудову до ресторану. Це адреса вулиця Юрія Шумського, 3Б.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button