Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Margaret Weir / Unsplash

Польща спільно з Єврокомісією допоможе в пошуку українських дітей, фактично викрадених росіянами та депортованих до Росії. Про це заявив міністр у справах ЄС Шимон Шинковський вель Сенк, повідомляє Polskie Radio.

Йдеться про збір доказів для того, щоб розшукати й повернути дітей, а також притягнути винних до відповідальності. Спільну ініціативу очолять прем’єр Матеуш Моравецький та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн за підтримки ООН.

Вирішення цього питання було однією з умов, за яких Польща погодилася на десятий пакет санкцій проти Росії, зауважує видання.

Посол Польщі в ЄС Анджей Садось зазначив, що кілька осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, уже потрапили під обмеження ЄС. Водночас Польща хоче автоматично накладати санкції на установи та осіб, причетних до системних депортацій.

За оцінками української сторони, російські окупанти примусово вивезли на свою територію 150 тисяч дітей зі сходу України. Багатьох примусово усиновили. Згідно з нещодавнім дослідженням, принаймні шість тисяч дітей пройшли через російські табори перевиховання.

Одна з головних організаторок депортації та примусового всиновлення — дитяча омбудсменка Марія Львова-Белова. Нещодавно вона заявила, що сама всиновила хлопчика з Маріуполя у подякувала за цю можливість Путіну.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button