Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Daryna Masyuk

16 березня на Майдані Незалежності, біля будівлі Національної музичної академії, відбулася анонсована мирна акція. Студенти київської консерваторії імені Чайковського вимагали перейменувати навчальний заклад.

Також студенти вимагають від адміністрації вишу прибрати картини з російською символікою та повернути професорів, яким ректор підписав заяви про звільнення.

Читайте також: Чому керівництво київської консерваторії імені Чайковського не хоче перейменовувати заклад?

У грудні минулого року колектив Національної музичної академії України не захотів прибрати ім’я російського композитора Петра Чайковського з назви установи. Зокрема, конференція трудового колективу відклала розгляд цього питання для подальшого вивчення.

Вчена рада Національної музичної академії у червні проголосувала за збереження в назві закладу імені Чайковського та звернулась до Володимира Зеленського щодо «небезпеки маніпулювання іменем Чайковського як імперським наративом». На думку музичної критикині Любові Морозової, Чайковський уже давно перетворився на культурну зброю, яка, помножена на газ, нафту і гроші, робить «русский мир» привабливим в очах європейців.

Експертна рада Мінкульту рекомендувала колективу музичної академії відмовитись від імені російського композитора у назві закладу. За словами експертів, «абсурдно виглядає ситуація, коли дві консерваторії у світі – у Москві та Києві, носять ім’я Чайковського, а фрагмент його концерту є офіційно затвердженим гімном, який звучить під час виступу російської олімпійської команди під нейтральним прапором, фактично будучи символом нинішньої РФ як держави».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button