Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: AVR London

В охоронній зоні в північному Лондоні збудували триповерхові таунхауси за проєктом архітектурної студії The DHaus Company, повідомляє Dezeen.

Викликом для архітекторів було вписати сучасну будівлю в історичне середовище — серед споруд Георгіанської та Вікторіанської епохи. На ділянці під забудову раніше розташовувалася заправна станція.

На Google Maps досі можна побачити АЗС на цьому місці

Автори проєкту використали цеглу та арки — елементи, які зустрічаються у навколишній архітектурі. Житловий будинок із шести помешкань так і називається: «Арки». Тобто не імітували історичну забудову, а використали співзвучні елементи та відтворили ритм архітектурного контексту. Допомогло, зокрема, й те, що засновники студії самі виросли в цьому районі.

Перший поверх втоплено нижче рівня вулиці. Таким чином дах будівлі не перевищує розташований поряд вікторіанський залізничний міст. Водночас мешканці таунхаусів не відчувають себе наче у підвалі, бо засклені фасади виходять на патіо.

Вхід розміщено з протилежного до проїжджої частини боку. Значну частину ділянки займає озеленення, адже район сам собі дуже зелений. На даху — сонячні панелі та ще більше зелені.

Кожне помешкання має площу 130 квадратних метрів. На нижньому рівні — вітальня, їдальня та кухня, на вищому — по три спальні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button