Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Valentyn Chernetskyi

З першого квітня до першого листопада на низці вулиць у Києві дозволять підвищення швидкості руху до 80 км/год. Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА. Зараз на цих вулиця дозволена швидкість 50 км/год.

Перелік вулиць визначила комісія у складі представників Департаменту транспортної інфраструктури, управління патрульної поліції, «Київавтодору», «Центру організації дорожнього руху», «Київпастрансу» та КП ШЕУ районів.

Швидкість 80 км/год дозволяється на таких ділянках доріг:

  • Набережне шосе (від Поштової площі до Наддніпрянського шосе);
  • Наддніпрянське шосе;
  • вулиця Саперно-Слобідська (після розвороту за вул. М. Грінченка до Південного мосту);
  • Столичне шосе (до вул. Академіка Заболотного);
  • Проспект М. Бажана від Південного мостового переходу до Харківської площі (у зворотному напрямку від Харківської площі до Дніпровської Набережної);
  • Воскресенський проспект (від вул. Воскресенської до вул. А. Навої);
  • Проспект Р. Шухевича (від Північного мосту до вул. Оноре де Бальзака);
  • Проспект С. Бандери (від Оболонського проспекту до Північного мосту);
  • Вулиця Набережно-Рибальска (від Гаванського мосту до вул. Електриків);
  • Автодорога Р-69 (від ресторану «Яхта Київ» (вул. Богатирська, 26-А) до межі м. Києва; за винятком ділянки біля світлофорного об’єкта).

Об’єднання «Пасажири Києва» зазначає, що дозвіл підвищити максимальну швидкість на окремих ділянках містах до 80 км/год означає тільки те, що реальний дозвіл перевищення швидкості в місті складе 100 км/год. Адже тільки в Україні (а ще в РФ та Білорусі) досі діє «шкідливий допуск і закриття очей на перевищення швидкості на 20 км/год». Водночас в європейських містах штрафують ледь не з першого кілометру перевищення.

«Якщо на цих ділянках навіть не буде випадкових пішоходів, то у разі автомобільних ДТП кількість сильно постраждалих чи взагалі жертв збільшиться. Проспект Бандери в цьому плані є показовим, адже там якраз стається багато смертельних ДТП через високу швидкість», – пишуть експерти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button