Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Думська

В Одесі відкрили пам’ятний знак на честь занесення частини історичного центру міста до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це пише «Думська». Табличка розташована поруч із будівлею Морського музею на перетині Пушкінської та Ланжеронівської.

Відкриття відвідала генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азуле. Керівниця організації подякувала одеситам за збереження історичного центру не тільки під час повномасштабної війни, а й за попередні століття.

«Включення Одеси до списку Всесвітньої спадщини — це жест солідарності від усього світового співтовариства, щоб ви побачили, що в ці важкі часи ми вас підтримуємо і, звичайно ж, необхідність зберегти ваше місто», — зазначила Азуле.

Найближчим часом буде також ініційовано проєкт з охорони колекції Одеського археологічного музею.

У січні цього року історичний центр Одеси включили до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Історичний центр Одеси також внесено до Списку всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою. Це дає йому доступ до посилених механізмів міжнародної, технічної та фінансової допомоги, яку Україна може запросити, зокрема за потреби відбудови.

Президент Володимир Зеленський подав заявку в жовтні 2022 року. Комітет культурної спадщини ЮНЕСКО, зі свого боку, вдався до прискореної процедури, враховуючи воєнну загрозу. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button