Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23478 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізації проєкту

Європейський Союз виділив 19,5 млн євро на будівництво соціального гуртожитка для переселенців із інвалідністю, який побудують на вулиці Миколайчука, поблизу Першого медоб’єднання Львова. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, пише Zaxid.net.

Завершити проєктування гуртожитка місто планує до червня. Його будівництво профінансує Євросоюз, надавши 19,5 млн гривень гранту. Гуртожитки побудують на вулиці Миколайчука. Житло стане частиною екосистеми реабілітації «Незламні», де проживатимуть переселенці з інвалідністю, а також люди, які проходять реабілітацію в центрі.

На будівництво цього житла Львівська міськрада оголошувала архітектурний конкурс, результати якого оголосили 20 січня. Переможцем став проєкт авторського колективу студії Drozdov & Partners із Харкова. Окрім житла, в складі комплексу передбачено створення центру соціальної та професійної адаптації та дитячого центру. Помешкання також зможуть використовувати соціально вразливі категорії населення.

У квітні у Львові відкрили першу чергу корпус реабілітаційного центру «Незламні». Його облаштували у приміщенні старої поліклініки на вулиці Мазепи. Реконструкція тривала чотири місяці. У центрі зможуть отримати медичну допомогу люди, які отримали травму під час воєнних дій: і військові, і цивільні.

Цей матеріал створено Хмарочосом за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст матеріалу не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button