Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

Починаючи з 22 травня наземний громадський транспорт Києва муситиме довозити пасажирів до найближчого укриття після оголошення повітряної тривоги. Таке рішення ухвалила Рада оборони столиці, повідомляє КМДА.

Зауважується, що так мають діяти не лише автобуси й тролейбуси Київпастрансу, але й маршрутки приватних перевізників. Зупинку транспорту має контролювати патрульна поліція.

Передбачається, що водій зупинятиме транспортний засіб біля найближчого укриття, розміщеного за маршрутом руху, та робитиме оголошення. Укриттям може бути також підземний перехід.

Заборона на рух громадського транспорту під час повітряних тривог діє у Києві з серпня минулого року. Такі правила є ще у двох українських містах. Маршрутки продовжують їздити, так само, як таксі та автомобілі. Не зупиняється й міська електричка.

У ДСНС пояснювали, що рекомендації до міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог не є вимогами. Кияни підписали три петиції за скасування заборони руху під час тривог, але КМДА їх відхиляє.

Ще одне рішення Ради оборони — заборона на в’їзд до Києва вантажівок масою понад 4,5 тонни під час повітряної тривоги.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button