Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Максим Жашкевич

Кияни підписали шосту петицію про скасування зупинки наземного громадського транспорту під час тривог. Про це повідомляє об’єднання «Пасажири Києва».

Перша стала «успішною» у серпні 2022 року – одразу після ухвалення рішення Радою оборони Києва. Весною містяни підписали ще п’ять петицій з однаковою вимогою.

«Це вкотре показує ганебне ставлення мера Кличка, його замів та більшості депутатів Київради до киян, які хочуть мати зручний і передбачуваний комунальний транспорт… І просто щоб ви не забували, разом з Києвом комунальний транспорт в Україні під час війни бездумно ще досі зупиняють тільки Івано-Франківськ і Хмельницький. Інші або не робили цього, або відмовилися через неефективність такої дії на вимогу громади», – зазначають в організації.

У відповідях на минулі петиції мер Віталій Кличко вказував, що рішення Ради оборони Києва від 29 липня 2022 року про особливості роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Тому воно буде переглянуте виключно за умови суттєвої стабілізації такої ситуації та надходження відповідних рекомендацій від ДСНС. За його словами, відповідний аналіз та оцінка здійснюються на постійній основі.

Водночас, як нещодавно стало відомо, ДСНС не вимагає від міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button