Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

У Фінляндії планують продати пусті державні офіси, оскільки працівники здебільшого працюють вдома. Про це повідомляє The Mayor.

Наприкінці лютого 2022 року уряд Фінляндії скасував рекомендацію працювати вдома, щоб мінімізувати ризик поширення коронавірусу. Однак це не призвело до масового повернення в офіси: лише 28% державних службовців працюють не вдома. У приватному секторі – лише 15-30% працівників.

У зв’язку з цим національна влада оголосила про намір розпочати продаж громадської власності та зменшити її фізичну присутність у міських просторах. Це може призвести до об’єднання міністерств і відомств не за функціями, а за будівлями.

У компанії, яка обслуговує урядові будівлі, повідомили, що закріплення зайвого майна означає непотрібне споживання енергії та неефективне використання грошей платників податків.

Відмова від офісів – це те, що визначає робочий світ 2020-х років. Хмарочос писав, що зараз все частіше перетворюють офіси на житло, а експерти прогнозують, що така тенденція буде лише посилюватись.

Згідно з опитуванням Deloitte Gen Z і Millennial Survey, три чверті респондентів заявили, що шукали б нову роботу, якби роботодавець попросив їх працювати в офісі повний робочий день.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button