Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з відкритих джерел

Касаційний адмінсуд у складі Верховного суду заборонив будівництво житлового комплексу «Нова Слобідка» на Микільсько-Слобідській, 7-9, проти якого активно виступала столична громада. Про це написав член партії «Народовладдя» Олег Симороз.

За його словами, раніше забудовник намагався оскаржити у судовому порядку включення земельного до кордону пам’ятника ландшафту.

«Однак забудовнику було відмовлено, рішення набуло законної сили. А тепер і припис на заборону будівництва ми відстояли в останній інстанції», – зазначив Симороз.

На березі Дніпра, за адресою Микільсько-Слобідська, 7/9, планували звести багатоповерховий житловий комплекс Sundance (інша назва «Нова Слобідка»). Забудовник порушив прибережну захисну смугу Дніпра, режим використання пам’ятки ландшафту, функціональне використання ділянки відповідно до Генплану, а також захопив комунальну земельну ділянку, відведену під парк «Микільська Слобідка». Нещодавно київська ініціатива «Дикий Лівий» показала, як виглядатиме парк на лівому березі Дніпра вздовж Микільської Слобідки.

Проти будівництва виступали місцеві жителі. Тоді будівництво заморозили через судові позови й кримінальні провадження, на земельну ділянку накладали арешт.

У серпні 2021 року будівництво поновили, на ділянку заїхала будівельна техніка. На вимогу місцевих жителів комунальники встановили бетонні блоки, щоби перекрити проїзд для техніки. Будівництво призупинили та демонтували паркан.

Читайте також: Що не так із забудовою на Микільській Слобідці? Пояснює депутатка

У вересні 2021 року Київрада виділила три ділянки загальною площею у 5,3 гектара для парку на Микільській Слобідці. Землі передали на баланс КО «Київзеленбуд». Йдеться про територію вздовж Русанівської протоки від проспекту Броварського до вулиці 2-ої Садової й вулиці Микільсько-Слобідської, 7–9.

У листопаді Київрада проголосувала за викуп земельної ділянки на вулиці Микільсько-Слобідській, 7–9, для подальшого створення парку. У листопаді Державна інспекція архітектури та містобудування зупинила незаконні будівельні роботи на ділянці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button