Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Глибочицька. Зображення з Google Maps

Київрада передала ділянку на вулиці Глибочицькій для будівництва житлової багатоповерхівки, повідомляє КиївВлада.

Ділянка площею 0,62 гектара на Глибочицькій, 29-37 входить до Центрального історичного ареалу та історичного ландшафту Київських гір. Крім того, значна частина ділянки має складний рельєф і належить до зсувонебезпечної території.

Депутати проігнорували висновок юристів міськради про те, що цю землю не можна відводити під забудову без затвердженого ДПТ, зауважує видання.

Фірма «САВ ЛТД» та її співвласниця Галина Фоміна з 2004 року володіють двома складами на цій ділянці. Відтепер Фоміна отримала землю в оренду на п’ять років для спорудження багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

У другій половині ХХ століття на Глибочицькій знесли стару житлову забудову, змінивши рельєф підніжжя гори Щекавиці, й вулиця поступово перетворювалася на промзону. У ХХІ столітті тут почали виростати монументальні житлові комплекси, такі як ЖК Покровський посад, Podil Plaza & Residence, Mirax.

Вулиця розташована в зоні охоронюваного ландшафту Стародавнього Києва, гори Щекавиці, з обмеженням по новій висоті забудови у максимум дев’ять поверхів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button