Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: facebook.com/inkushaa

20 липня Нацполіція провела обшуки в офісах Київміськбуду та у квартирах кількох підозрюваних у розтраті бюджетних грошей під час закупівлі квартир у столиці, повідомляє пресслужба МВС.

Слідчі вважають, що під час закупівлі квартир посадовці вносили недостовірні відомості щодо їхньої вартості. Квартири потім продавали через підконтрольні інвестиційні фонди, які мають податкові пільги. Гроші виводили на рахунки офшорних компаній.

Йдеться про привласнення грошей, призначених для програми «Економічного та соціального розвитку міста Києва 2021-2023».

Кримінальне провадження відкрили за шістьма статтями:

  • 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 
  • 366 (Службове підроблення), 
  • 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), 
  • 222 (Шахрайство з фінансовими ресурсами), 
  • 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів),
  • 366 (Службове підроблення).

Нещодавно стало відомо, що президент Київміськбуду Ігор Кушнір виїхав за кордон із довідкою про інвалідність, щоб підкорити Еверест.

Фото: facebook.com/inkushaa

Також журналісти виявили, що дружина Кушніра має віллу площею 850 квадратних метрів біля Ніцци на узбережжі Франції. Маєток оцінюється прилизно у 20 мільйонів євро.

Ще раніше в розслідуванні Bihus.info стверджувалося, що ділянку Київміськбуду в Козині забудували розкішними котеджами для родичів і оточення Кушніра.

Міський голова Віталій Кличко відсторонив Кушніра з посади президента на час проведення аудиту компанії. КМДА є основним (80%) акціонером Київміськбуду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button