Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Василь Коваль, facebook.com/OsokorkyWetlandPark

Громадські організації та окремі кияни підписують відкрите звернення до президента з закликом посприяти припиненню будівництва житла замість екопарку на Осокорках.

Місцеві мешканці та активісти роками протестували проти будівництва ЖК «Патріотика на озерах». Після банкрутства забудовника, банку «Аркада», у 2021 році муніципалітет підписав меморандум із Stolitsa Group про добудову комплексу. Цьогоріч місто замовило за 70 мільйонів гривень проєкт будівництва нової вулиці, яка сполучатиме новий ЖК з проспектом Григоренка.

Наприкінці червня цього року будівництво ЖК під новою назвою H2О поновилося.

Візуалізація з сайту h2o.best

Водночас дозвіл на будівництво зараз оскаржується в Київському окружному адміністративному суді.

Крім того, противники забудови нагадують, що в Києві діє заборона на в’їзд техніки та транспортних засобів до лісів на час дії воєнного стану. Проїзд на територію між озерами Небреж та Тягле було заблоковано. Однак будівельна техніка Stolitsa Group вільно заїжджає через спеціально облаштований пропускний пункт.

За словами авторів листа, будівельний майданчик фактично охороняють військові — 112-та бригада територіальної оборони.

Підписанти листа просять Володимира Зеленського створити тимчасову комісію, яка би розслідувала зловживання посадовців щодо будівництва на Осокорках, а також порушити питання правомірності використання тероборони для охорони ЖК на засіданні РНБО.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button