Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Mic9N, CC BY-SA 4.0

Кияни підписують петицію з вимогою реконструювати вулицю Дмитрівську. Ця вулиця сполучає Берестейський проспект та вулицю Чорновола, нею курсує трамвай від Цирку до Подолу.

«Вулиця Дмитрівська є однією з найгірших вулиць нашого міста. Тримати вулицю у такому стані це просто сором», — зазначає авторка звернення Анна Кізірія.

За її словами, пішоходні доріжки розбиті, як і проїжджа частина, подекуди відсутній асфальт. Маломобільні люди не мають змоги пересуватися через велику кількість бордюрів. Трамвайні колії у поганому стані, немає зупинок, де можна сховатися від дощу та сонця. На додачу вулиця запаркована автомобілями.

Вулиця на Google Maps у 2015 році

Авторка пропонує муніципалітету скористатися проєктом реконструкції Дмитрівської, який у 2021 році розробила Київська майстерня міста за участі фахівців розформованого нещодавно Велосектору. Зокрема, пропонувалося розширити тротуари, передбачити велодоріжки, переосмислити пріоритетність трамваю та приватних автівок.

Одна зі схем проєкту Київської майстерні міста

У нещодавньому інтерв’ю виданню Liga.net директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор заявив, що Дмитрівську можна відремонтувати «з мінімальними затратами»: розібрати та вирівняти трамвайну колію. Місто готове зробити ремонт вулиці наступного року. 

Об’єднання «Пасажири Києва» наполягає, що Дмитрівська потребує комплексної реконструкції, а не звичайного ремонту. Зокрема, там відсутня дощова каналізація, а автомобілі паркуються в габаритах трамваю зокрема й через погане планування самої вулиці. У багатьох місцях тротуари завузькі, зі стовпами посередині.

Вулиця на Google Maps у 2015 році

Коментарі:

    grekoving :

    Чому ви пишете проспект перемоги, попри те що його було перейменовано? Це думка ностальгуючої редакції?

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button