Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Zuzana Kacerová / Unsplash

Лише 40% громад у Словаччині під’єднані до каналізації, принаймні так було станом на 2021 рік, повідомляє TheMayor.EU.

Це виплило зі звіту про стан каналізаційних мереж, який минулого тижня опублікував Верховний аудиторський офіс Словаччини. Так, лише 1155 із 2890 муніципалітетів мають централізоване водовідведення. Відповідно, тільки 70% від 5,5-мільйонного населення країни можуть користуватися звичайними унітазами та рукомийниками.

Проблема найбільш поширена у південних регіонах, де живе чимало угорців. Найгірша ситуація — у містах Требишів, Крупіна та Рімавська Собота. Мешканці сіл зазвичай користуються нужниками на дворі.

Відколи Словаччина вступила до Євросоюзу в 2004 році, уряд оголосив однією з пріоритетних цілей розбудову каналізаційної інфраструктури. До 2015 року планувалося під’єднати 90% домогосподарств.

Згідно зі звітом, з 2015 до 2021 року частка словацьких домогосподарств, під’єднаних до каналізації, зросла лише на 5%.

За двадцять років Словаччина отримала майже два мільярди євро, переважно з бюджету Євросоюзу, на каналізаційні мережі та будівництво очисних заводів. Той факт, що гроші кудись поділися, загрожує країні штрафами. Єврокомісія вже розпочала розслідування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button