Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Salam Habash / Unsplash

21 серпня ввечері Укренерго зафіксувало новий літній максимум споживання електрики. Таким чином було побито попередній рекорд 16 серпня — на 1,3%.

Через це в Румунії та Польщі з 18:00 до 22:00 взяли рекордний обсяг аварійної допомоги — 2000 МВт·год. 

«Аварійна допомога є останнім і найдорожчим заходом екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів», — зауважує Укренерго.

Аварійна допомога не є комерційним імпортом. Україна може використовувати допомогу від сусідніх країн завдяки синхронізації з європейською енергосистемою ENTSO-E.

Водночас Україна сьогодні таки імпортує незначні обсяги електроенергії зі Словаччини та Молдови в ранкові та вечірні години. Максимальна потужність в окремі години — до 356 МВт. Експорт відсутній.

Кількість блоків електростанцій в роботі обмежена: тривають масштабні ремонти на багатьох ТЕЦ. Частина атомних енергоблоків також у планових ремонтах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button