Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві незабаром почнуть зносити п’яти цех заводу «Більшовик», який заважає будівництву Шулявської розв’язки. 

Компанія «Мостицький-2», яка виграла тендер, була генпідрядником скандальних ЖК Edelburg Development: Поділ Град Vintage, Edelweiss House. Забудовника пов’язують зі Степаном Черновецьким, сином колишнього мера, повідомляє КиївВлада.

Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд вже уклала договір на 91 мільйон гривень. При цьому вигіднішу пропозицію було відхилено. Демонтувати будівлю мають протягом пів року — до кінця лютого 2024-го.

Обсяг будівельного сміття, на яке перетвориться цех «Більшовика», попередньо оцінюють у 25 тисяч тонн.

Видання зауважує, що компанії «Мостицький-2» та «Едельбург Девелопмент» мають одну й ту ж засновницю — Ірину Сімончук. Директор «Едельбург Девелопмент» Сергій Лєвцов є родичем Степана Черновецького. Останній, втім, заперечує свої зв’язки з девелоперською компанією.

У листопаді 2022 року Київ викупив цех у власника за 113 мільйонів гривень.

Саму Шулявську розв’язку будувала фірма Максима Микитася «Північно-український будівельний альянс». З 2018 року кошторис переглядали тричі, доки він не зріс до двох мільярдів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button