Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізації: ZIKZAK Architects

Проєкт Дому Рональда МакДональда, який збудують у Києві для родин дітей-пацієнтів лікарні Охматдит, розробляла команда ZIKZAK Architects. Його розташують на території дитячої лікарні «Охматдит».

П’ятиповерховий будинок загальною площею 3500 квадратних метрів розташують на території лікарні. Для створення Дому Рональда МакДональда реконструюють будівлю на розі вулиць. Архітектори запевняють, що під час реконструкції буде збережено сквер, який вже існує на ділянці. Прийняти в експлуатацію сподіваються у третьому кварталі 2025 року.

Архітектори намагалися дотриматися стилістики навколишньої забудови. Наприклад, заокруглені карнизи повторюють форми сусіднього Будинку для сімей військовослужбовців.

Клінкерна плитка фасаду надає автентичний вигляд. Різні варіанти кладки цегли додають фактури та рельєфу. Ніші вікон також стилізували під елементи існуючої забудови. Поверховість визначили згідно з містобудівними нормами.

Замовники побажали плаский дах, щоб використовувати його як додаткову площу для розміщення технологічного обладнання. Крім того на даху облаштують терасу для відпочинку.

«Ми працювали, аби максимально відтворити домашній затишок діткам та їх родинам», — зазначила менеджерка проєкту Василина Косинська.

Будівля матиме 50 спальних кімнат з окремими санвузлами. Кухня та їдальня запроєктовані як одне велике приміщення, що дозволяє мешканцям спільно проводити час. Із цієї зони проглядається ігрова: готуючи їжу, дорослі можуть тримати дітей у полі зору.

Конференц-зал має окремий вхід i оточений мобільними перегородками, які в разі потреби трансформуються і створюють великий спільний простір із кухнею-їдальнею.

Під землею розміщено укриття на 197 людей. Там є кухня, комора для продуктів, гардероб, санвузли та душові, а також блок технічних та складських приміщень.

Запроєктовано спеціальний безбар’єрний поверх для розміщення сімей з маломобільними дітьми.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button