Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/Waymo

У мережі X з’явилося відео, як чоловік люто трощить молотком безпілотне таксі компанії Cruise у Сан-Франциско. Це не окремий випадок — чимало жителів зненавиділи роботаксі, які швидко заполонили вулиці: компанії Waymo і Cruise оперують сотнями машин у місті.

Влітку група анонімних активістів зупиняла роботаксі у менш насильницький спосіб: просто ставлячи дорожній конус на капот.

Місцеві газети пишуть, що пасажири регулярно займаються у роботаксі сексом, користуючись відсутністю водія. Один із героїв статті повідомив, що робив це під час шести поїздок.

Сан-Франциско може відкликати ліцензії у компаній. Вже наступного дня після запуску роботаксі десять безпілотних автобусів стали посеред дороги, заблокувавши рух на двох вулицях на 15 хвилин. Цей випадок потрапив на відео, за кадром якого чути здивований голос: «Якого біса?! Їх там десь із десяток».

Наприкінці червня журналістка ABC7 News спробувала проїхатися у роботаксі й відзначила, що на відміну від водія-людини комп’ютер дотримується швидкісних обмежень і робить повну зупинку, там де це передбачається правилами (а не пригальмовує). Але під час її короткої поїздки роботаксі несподівано підвисло і стало нерухомо на зеленому світлі й жінці довелося телефонувати у підтримку, щоб його зрушили. Зрештою машина привезла її не в те місце.

Компанії-оператори, втім, запевняють, що постійно вдосконалюють роботаксі. Зараз чимало поїздок у Сан-Франциско відбуваються без пригод.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button