Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На найбільшому залізничному макеті в Україні – Miniland – з’явилася мініатюрна копія модерністської будівлі колишньої трамвайної диспетчерської на Львівській площі в Києві, зменшена у 87 разів.

Диспетчерська на Львівській площі була зведена у 1982-му році за проєктом українського архітектора Віга Яноша. Її називали перлиною модернізму, адже звичайне службове приміщення трансформували у кубічну споруду з круглими вікнами та текстурним фасадом.

Тривалий час трамвайна виконувала свою роль, однак з 1996 року її робота завершилася. У 2011 році у будівлі відкрився заклад Fazenda Bar. У листопаді 2015-го культовий заклад зачинився через те, що йому не продовжили оренду.

У 2021 році будівлю диспетчерської хотіли незаконно демонтувати. Споруда не перебувала в аварійному стані, а лише потребувала реставрації. Зараз вона відремонтована та збережена у первісному вигляді. Там працює новий заклад з шаурмою.

Музей розташований у розважальному центрі «Блокбастер» на вулиці Степана Бандери, 34-В.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button