Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
2020 рік. Корпус праворуч розібрали за першу половину 2021 року. Фото: Антон Короб

Комплекс пивоварень Карла Шульца визнано об’єктом культурної спадщини Києва, повідомила нова директорка Департаменту охорони культурної спадщини Марина Соловйова.

Окрім того, тепер будівля має статус щойно виявленого об’єкта культурної спадщини, додала вона.

Зображення з книги Віталія Ковалинського «Київські мініатюри». Червоним окреслено уже знищені корпуси, брунатним — пошкоджені

Зведена у 1860-1890 роках історична будівля біля Деміївської площі опинилась під загрозою знищення. У лютому 2023 року пивоварню Шульца почали розбирати будівельники. У КМДА заявили, що не надавали дозволи на проведення жодних робіт.

Хоча тоді пивоварня не перебувала на обліку об’єктів культурної спадщини, вона належала до об’єктів ХІХ-ХХ століть, яким може загрожувати знищення або пошкодження.

2021 рік. Фото: Антон Короб

На території броварні Шульца планували звести кримськотатарський культурно-освітній центр, школу і мечеть.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button